Astrid Zettergren

2010-06-28 @ 00:31:25
Tänkte bara skriva att min älskade farmor har lämna jorde livet. Hon hade somnat in lugnt. Vi va o tog farväl av henne runt lunch. Detta va den jobbigaste dagen i mitt liv. Har aldrig förlorat en familje medlem förns nu. O jag känner mig helt tom inuti. En tomhet som inte går att förklara.
Jag va inget dröm barnbarn, jag tappade kontakten med min farmor när jag flyttade ifrån byn.
Men när jag va ung va hon min närmaste familje medlem. Det va hon som hämta mig från lekis när pappa jobbade. Det va hon som tog hand om mig när pappa valde festandet före mig, det va hon som gjorde soppa åt mig när jag va sjuk. o det va hon som gav mig jordgubbsglass på varma sommardagar.
Det finns inget ont jag kan säga om henne, allt ont jag kan säga är det jag gjort mot henne. Minns den gången jag tog pengar i från henne, o jag minns hur besviken hon vart när jag erkände det efter ett par timmar.
O jag minns hur hon försökte fostra mig i vett och etikett ur hennes syn.
Och jag har mycket att tacka henne för.. Jag har lärt mig något viktigt ur det här.
Och det är att inte ta något för givet. För tillslut tar livet slut. Och nu när hon lämnat oss, så har det fått upp ögonen på mig att passa på att spendera mer tid med dom som finns kvar i mitt liv. O ta vara på de stunder jag kan få.
För jag som sagt träffade inte min farmor så ofta som jag nu önskar att jag skulle ha gjort. Man blir äldre o tycker att det finns viktigare saker i livet än att spendera dom med sina äldre. Men lär av mitt misstag o ta vara på varje stund du får.

Må du vila i frid min älskade farmor. Du kommer alltid ha en plats i mitt hjärta. Du har haft en stor del av min formning av den jag har blivit. O du har bara bidragit med dom bra delarna.


Astrid farmor Zettergren


jag vet att du väntar på oss med öppna armar när vi står på tur.


RSS 2.0